Izvor: RTS, 31.Maj.2023, 05:57

Русија оптужује Украјину за ноћашњи пожар у рафинерији у Краснодару; САД: Не подржавамо нападе унутар Русије

Рат у Украјини – 462. дан. Током ноћи избио пожар у рафинерији у руској Краснодарској области, локалне власти тврде да је реч о нападу дроном. Русија најављује оштар одговор на јучерашњи напад дроновима на Москву. Кијев негира умешаност. Бела кућа саопштила да прикупља >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << информације о нападима беспилотних летелица на Москву. Поручила је да САД не подржавају нападе унутар Русије. Запад појачава снабдевање Кијева опремом и оружјем.
Украјина је током јучерашњег дана извела највећи напад беспилотним летелицама на Москву, саопштила је Русија. Градоначелник Москве Сергеј Собјанин изјавио је да је у нападу дронова на Москву дошло до мањих оштећења на неколико зграда.
Председник Владимир Путин назвао је напад терористичким актом, и најавио оштар одговор.
Кијев је негирао да је директно укључен у напад.
Министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да "Запад подржава геноцид" у Украјини подршком мировног плана Володимира Зеленског, за који је навео да би "уништио све руско" у источној Украјини и на Криму.
Бела кућа је саопштила да САД још прикупљају информације о извештајима о нападима беспилотних летелица на Москву. Поновила је да не подржава нападе унутар Русије и да је усредсређена на помоћ Украјини да поврати своју територију.
Запад појачава снабдевање Кијева опремом и оружјем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.