Izvor: RTS, 30.Maj.2023, 11:03

Вучић од амбасадора Квинте тражи да спроведу мере којима ће гарантовати безбедност Срба на КиМадам се да ћете успети да уразумите Куртија

Председник Србије Александар Вучић састао се на Андрићевом венцу са амбасадорима Квинте (САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Италија), као и са шефом делегације Европске уније. Упознао их је са ситуацијом на северу Косова и Метохије и затражио да хитно донесу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и спроведу одређене мере које би гарантовале сигурност Срба на КиМ.
Састанку председника Вучића са амбасадорима Квинте присуствовали су министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Вучић је на Инстаграм налогу Busucnostsrbijeav написао да је са амбасадорима земаља Квинте разговарао о тренутним дешавањима на Косову и Метохији и истакао да једнострани потези Приштине доводе до насиља над српском заједницом, што нас удаљава од трајног мира и стабилности у региону.
“Хитно повлачење лажних градоначелника и припадника тзв. специјалних полицијских снага Приштине је услов за очување мира на КиМ“, поручио је Вучић.
Предвиђено је да се Вучић у 11 часова састане и са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, а у 12 часова са амбасадорком НР Кине Чен Бо.
Да подсетимо, КФОР је јуче у Звечану насилно разбио протест Срба. Двојица Срба рањена су из ватреног оружја, један од њих је у веома тешком стању. Има више од 50 повређених Срба, а повређен је и 41 припадник Кфора.
У обраћању јавности, председник Србије је истакао да је месецима говорио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има једну жељу – да доведе до крвопролића цео регион, као и да је мало ко хтео то да чује и разуме шта се дешава на КиМ.
Вучић је позвао Србе на северу Косова и Метохије да се не сукобљавају са НАТО-ом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.