Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 12:02

Благојевић: Радови у "Рибникару" биће резултат договора са родитељима ђака

Министар за јавна улагања Марко Благојевић саопштио је да ће радови у ОШ "Владислав Рибникар" бити резултат договора с родитељима деце те школе. Влада Србије претходно је објавила списак установа културе чије просторије могу да користе деца те школе у којој се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << догодило масовно убиство.
Пре три недеље ђак седмог разреда ОШ "Владислав Рибникар" пуцао је на ђаке и особље школе, при чему је на лицу места убијено осморо деце и радник обезбеђења, док је једна девојчица касније подлегла повредама.

Након овог злочина повело се питање да ли треба да се настави са наставом и ако да – у којим просторијама. У међувремену, издата је грађевинска дозвола за реконструкцију те школе.
"Радови у огледној ОШ Владислав Рибникар биће резултат договора с родитељима деце те школе. Пројекат и динамика реализације ће бити предмет разговора у данима који следе и будите сигурни да ниједан корак неће бити предузет, а да претходно није постигнут договор о томе шта ће да се ради и како", саопштио је министар за јавна улагања Марко Благојевић.
Претходно је градски менаџер Мирослав Чучковић рекао да је школа и пре трагедије била на списку за обнову, уз гимназију "Свети Сава", која је у комшилуку. За површину објекта од 9.000 квадрата направљена је, наводи, нова процена цене обнове, која износи око 750 милиона динара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.