Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 10:38

Вучић захвалио сенаторима Марфију и Питерсу на подршци дијалогу са Приштином

Председник Србије Александар Вучић састао се са америчким сенаторима Крисом Марфијем и Гаријем Питерсом. У разговору је истакао да је наша земља опредељена да развија ближу сарадњу са САД у свим областима од заједничког интереса.
Сенатори су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изразили саучешће поводом недавних трагичних догађаја у Србији, те су, с обзиром на иницијативу сенатора Марфија за контролу оружја после масовне пуцњаве у школи у држави Конектикат, разменили мишљења о мерама које српске власти предузимају.
 
Део разговора био је посвећен дијалогу Београда и Приштине, те је председник Вучић истакао да је сада приоритет формирање Заједнице српских општина, наводи се у сапоштењу Службе за сарадњу с медијима председника.
Председник је посебно нагласио да Београд од почетка показује озбиљност и одговорност у процесу дијалога, упркос сталним провокацијама и бројним једностраним потезима Приштине, који опструишу налажење компромисног и одрживог решења.
Говорећи о актуелној геополитичкој и безбедносној ситуацији у свету, председник је поновио да Србија остаје привржена доследној политици чувања националних и државних интереса, као и поштовању начела територијалног интегритета и суверенитета држава.
 Председник је додао да је за Србију од кључног интереса очување стабилности у региону, позитивна агенда и јачање регионалне сарадње у свим областима, а посебно у области економије, чиме Србија, кроз иницијативе попут Отвореног Балкана, доследно и упорно промовише политику окренуту ка будућности, стављајући тежиште на узајамно корисну сарадњу.
Марфи је демократски сенатор из Конектиката, а Питерс демократа из Мичигена. Они су претходно били у Приштини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.