Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 18:20

Оган донео одлуку, подржаће Ердогана у другом кругу избора

Турски председнички кандидат Синан Оган, који је на изборима 14. маја добио 5,2 одсто гласова, изјавио је данас да ће подржати Реџепа Тајипа Ердогана у другом кругу, који је заказан за 28. мај, пренео је "Хуријет дејли њуз".
Синан Оган, који је у првом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кругу председничких избора у Турској био кандидат Алијансе АТА, на конференцији за медије је позвао своје гласаче да дају подршку Реџепу Тајипу Ердогану.

"Након наших интерних разговора, желим да најавим да ћу у другом кругу подржати господина Реџепа Тајипа Ердогана. Такође позивам своје бираче да подрже господина Ердогана“, рекао је Оган.
У другом кругу, Ердоган, који је у првом кругу добио 49,5 одсто гласова, такмичиће се против председничког кандидата Кемала Киличдароглуа, који је освојио 44,8 одсто гласова.
Оган, иначе, позива на оштрији став против тероризма и на враћање свих имиграната у њихову земљу. Он је рекао да се са Ердоганом договорио о овим стварима, што укључује "предузимање свих мера за слање имиграната у одређеном временском року".
Овај националистички политичар је такође подвукао да Ердоганов савез има парламентарну већину и да је то неопходно за стабилност земље. "Такође желим да истакнем да никада нисам преговарао ни за једну позицију ни са једном од алијанси", нагласио је он.
Оганова изјава уследила је након што су четири партије АТА Алијансе објавиле да су се разишле и да неће имати заједнички став када је реч о подршци кандидатима у другом кругу.
Оган је у првом кругу добио око 2,5 милиона гласова и очекивало се да ће да одигра кључну улогу у обликовању резултата у другом кругу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.