Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 15:21

Министарство објавило препоруке за организацију наставе у "Рибникару"

Министарство просвете je, у договору са Саветом родитеља OШ "Владислав Рибникар", дало препоруку за организацију активности до краја наставне године, за све ученике те школе. Припрема се предлог посебног модела уписа у средњу школу за ученике 8. разреда. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Министарство просвете је на основу одлуке педагошког колегијума школе и у договору са Саветом родитеља Огледне основне школе "Владислав Рибникар" и Радне групе за унапређење менталног здравља и сигурности младих, дало препоруку за организацију образовно-васпитног рада и ваннаставних активности до краја наставне године, за све ученике те школе:
1. Сваком детету, које се не осећа спремно да похађа наставу и коме је неопходна подршка, иста је омогућена од стране стручних лица.
2. Настава, као и остали видови подршке процесу учења, одржавају се искључиво за децу чији су родитељи изразили жељу за тим.
3. Сваки родитељ има могућност да, у било ком тренутку, промени одлуку у складу са тренутним осећањима свог детета.
4. Министарство просвете припрема предлог посебног модела уписа у средњу школу за ученике 8. разреда Огледне основне школе "Владислав Рибникар" који ће се прво представити родитељима.
Иначе, данас је у тој школи почела настава са скраћеним часовима, без оцењивања, прозивања и уз присуство по шест полицајаца у свакој смени. Деца која не желе или не могу да се настави придуже моћи ће да остану код куће, уз допис родитеља и неће имати неоправдане изостанке. 
Да подсетимо, више од 200 родитеља деце из "Рибникара" придружило се раније иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у постојећој згради те школе и да се радна школска година оконча са 3. мајем, када је ученик седмог разреда убио деветоро ђака и чувара те школе.
"Суштина иницијативе је да школска година буде одмах прекинута закључно са 3. мајем, као даном кад се догодио трагичан догађај и од кад ништа више није нормално и не може тек тако да се врати у нормалу, нажалост", рекао је Војин Шаљић, представник групе родитеља у ОШ "Владислав Рибникар".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.