Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 12:57

Пожар у оквиру рудника "Јама" у Бору, спасени рудари

У оквиру рудника Јама у Бору избио је пожар. Спасено 20 рудара. Претпоставља се да је до пожара дошло услед паљења траке за облагање дробилице, наводе у руднику.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, брзом акцијом, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << спасили су 20 рудара из пожара који је данас око 11 часова избио у производном погону једне компаније у Бору, саопштила је полиција.

Ватрогасне екипе су одмах по пријави да je избио пожар на торњу изашле на лице места и брзом интервенцијом евакуисале рударе који су били заробљени испод површине земље. Гашење пожара је у току, а повређених особа нема.
Из рудника је саопштено да је пожар избио на извозном окну рудника “Јама” око 11 часова.
"Претпоставља се да је до пожара дошло услед паљења траке за облагање дробилице. Брзом реакцијом Ватрогасно- спасилачке екипе и Сектора за безбедност производње, као и осталих компанијских спасилачких јединица сви запослени су евакуисани, и налазе се ван животне опасности", наводе из рудника
Пожар је локализован, а претпоставка је да се догодио због радоваи на варењу дробилице. Даљом детаљном истрагом утврдиће се детаљи овог догађаја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.