Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 09:14

Незвани гост на улицама Сарајева – ловачко удружење покушава да укроти медведа

Интервентни тим Ловачког друштва Сарајево покушава да укроти медведа који шета улицама неколико насеља на подручју Старог града у Сарајеву, између осталих и Вратником.
О свему је обавештена полиција и Ловачко друштво чији су чланови одмах изашли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на терен.
Из Оперативног центра МУП-а Кантона Сарајевo потврдили су да им је пријављено да медвед хода улицама и креће се у правцу града. Истичу да су одмах обавештене све надлежне институције.
Председник Ловачког друштва Сарајево Муриз Буква навео је да прате медведа и усмеравају га да се врати одакле је дошао.
"Ми га покушавамо вратити, а он је већ кренуо према касарни, односно према Змајевцу. Ми смо ту и радимо, а ако буде требало успават ћемо га и вратити... У контакту смо с Ветеринарским факултетом. Ако буде кренуо правити проблеме и луди, морат ћемо га устријелити како никоме не би нанио штету", рекао нам је Буква.
Иако су становници овог дела Сарајева узнемирени, надлежни истичу да нема потребе за паником, јер је медвед под контролом.
Ловци истичу да су људи угрозили станишта медведа неодговорним понашањем, вожњом мотора и квадова кроз шуме што је пореметило и станиште животиња.
Претпоставља се да је медвед сишао са Пашиног брда преко Седреника према Вратнику.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.