Izvor: RTS, 16.Maj.2023, 20:07

"Систем вредности хитно да се мења, младима узори да буду Десанка Максимовић и Никола Тесла"

Председник Националног просветног савета и директор новосадске Гимназије "Јован Јовановић Змај" Радивоје Стојковић каже да је потребно хитно да се промени систем вредности младих, као и да им узори буду Десанка Максимовић, Никола Тесла и Милутин Миланковић. Истиче >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да две деценије парцијално реформишемо образовни систем, али да је време да га у целости сагледамо и моментално мењамо.
Радивоје Стојковић је, гостујући у Београдској хроници, рекао да је за промене у образовном систему потребно да се, осим Министарства просвете, укључе и министарства за бригу о породици, туризма, спорта и омладине.

Према његовим речима, парцијално већ 20 година реформишемо систем образовања и сада је време да целовито сагледамо шта мора моментално да се поправи или промени.
Наглашава да хитно треба помоћи омладини, али и променити њихов систем вредности.
"Младима је потребна помоћ и растерећење, али и упутство како и на који начин. Систем вредности који нам је Свети Сава оставио да не одвајамо васпитање од образовања, а који имамо кроз нит Десанке Максимовић, Николе Тесле, Милутина Миланковића… То су узори и симболи доброте који су радили не само за наш народ, већ и за читав свет", прича Стојковић.
Председник Националног просветног савета Радивоје Стојковић закључује да је важно да се промене не дешавају једино на нивоу Министарства просвете, већ читавог друштва.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.