Izvor: RTS, 16.Maj.2023, 15:41

Врање: Прикупља се помоћ за мајку троје деце

Сунчица Стошић, мајка троје деце из Врања, годинама се бори са мултипла склерозом, симптоми се погоршавају, а вид јој је оштећен 97 одсто. Третман на клиници у Русији заказан јој је за 20. јун, до тада мора да прикупи 7 милиона динара.
И када је лош дан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << привеже за кревет и инфузију, Сунчица Стошић је оптимиста, нада се да ће успети да оствари највећу жељу.
“Пошто од 2016. године имам 97 одсто оштећење вида, жеља ми је да опет видим своју децу, пошто их памтим онако како их знам још од тада, то ми некако најтеже пада”, каже Сунчица Стошић из Врања.
Види силуете, не разазнаје ликове. Ни отежано кретање је не спречава да ради, музиком оплемењује славља. Колеге музичари су солидарни, певају за Сучицу, улазнице са коцерата у Врању су прилог за лечење.
“Иако сам 22 године крила да имам и мултиплу, и епилепсију, и оштећење вида 97 посто, и некако ми било лакше да то прикријем и прећутим, и да људи не знају, сад како су се лезије спустиле на вратни кичмени део, све је теже и теже, и ваљда како године иду, кажу да ће да буде све горе и горе, и да морамо да потражимо помоћ”, наводи Сунчица Стошић из Врања.
Сунчица има подршку породице, супруга и троје деце. Ћерка Хирстина је контактирала са фондацијом “Буди хуман”‚ пријавила мајку, позвала и клинику.
“Када сам видела колико је моја мама у лошем стању, и колико је њој заправо лоше, када сам сазнала да постоје активне лезије, када је то магнетна резонанца показала, ја нисам могла да прихватим да ће она да буде просто у колицима и онда рекла сам, ако постоји шанса, ја ћу ту шансу да пробам да ухватим, и да пробам да искористим,и да урадим све што је у мојој моћи да сутра поново шетам руку под руку са мојој мамом”, каже ћерка Христина Стошић.
Хуманитарна фондација “Буди хуман”‚ прикупља новац, порука са бројем 1464 шаље се на 3030.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.