Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 15:20

Брнабић са министарком за ЕУ и Устав Аустрије: Србија чврсто опредељена за наставак реформског тока

Председница Владе Ана Брнабић састала се са савезном министарком за Европску унију и Устав Републике Аустрије Каролином Едштадлер са којим је разговарала о европским интеграцијама Србије, билатералној и економској сарадњи.
Ана Брнабић је нагласила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да Србија цени досадашњу посвећеност Аустрије процесу европских интеграција Србије и да се нада наставку континуиране подршке нашој земљи на том путу. Србија је чврсто опредељена за наставак реформског тока, посебно кад је реч о владавини права, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

Брнабићева је указала на неопходност имплементирања Бриселског споразума и обавезу формирања Заједнице српских општина на коју се чека десет година, јер без тога наставак дијалога о нормализацији односа губи смисао. Премијерка је истакла посвећеност Београда очувању мира и стабилности, додаје се у саопштењу.
Премијерка је нагласила да је Аустрија трећи највећи страни инвеститор у Србији и пети спољнотрговински партнер у размени услуга.
У саопштењу се наводи и да су се саговорнице сагласиле да је у обостраном интересу наставак унапређења и продубљивања сарадње у свим областима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.