Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 15:55

Нишлија Марко Дојчиновић освојио прво место на Државном такмичењу из математике

Ученик трећег разреда Правно-пословне школе из Ниша Марко Дојчиновић, освојио је прво место на Државном такмичењу из математике. Његова школа била је прва у екипном пласману.
Марко Дојчиновић из Правно-пословне школе у Нишу, био је најбољи на Државном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичењу које је одржано у Чачку. Марко је већ три године узастопно првак Србије из математике.
“Задаци су били мало тежи него ранијих али изборимо сам се за то прво место. Ми кренемо да се припремамо пар месеци пре такмичења, две недеље пре такмичења се интензивно спремамо, три до четири сата дневно без престанка”, каже Марко.
Још три ученице ове школе имале су добре резултате, па је Правно-пословна школа у укупном пласману била најбоља.
“Трудим се да донесем задатке, где они практично треба да изкреирају решење, не да им покажем или да виде, него да нађу свој начин да то реше.”, објашњава ментор Саша Манић.
Награде су освојене у конкуренцији тридесет две школе из целе Србије.
“Нисмо ми први само из математике, били смо први из симулације судског процеса, имали смо одличне такмичење из историје, рачуноводства, спортске екипе су нам јако добре”, каже Милорад Гавриловић, директор Правно-пословне школе.
За многе је математика баук, али не и за ове тинејџере, који кажу да је важно да се математика разуме.
“Углавном је не воле ђаци зато што им не иде најбоље и не потруде се да је разумеју, али предмет је јако леп када се њему пружи љубав”, каже Марко Дојчиновић.
Марко додаје да је одувек волео природне науке. У основној школи су то били физика и хемија, а сада је то математика.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.