Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 10:40

Радови на прелазу Прешево-Табановце готови пре туристичке сезоне

Радови на побољшању саобраћајног приступа на граничном прелазу Прешево - Табановце, који подразумевају проширење приступних саобраћајница са српске и македонске стране, биће готови пре почетка лета, саопштено је из Владе Србије. То ће резултирати одређеним убрзањем >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << протока возила и смањењем задржавања грађана на граничном прелазу.
Радови данас започињу са македонске стране, са српске стране границе ће почети следеће недеље.

Очекује се да ће бити завршени у првој половини наредног месеца, пре почетка туристичке сезоне и да ће поред одређеног смањења гужви на границама олакшати и трговину између две земље, саопштено је из Владе.
Наиме, у периоду који следи очекује се почетак примене мера признавања сертификата за вагање теретних возила између управа царина две земље чиме ће бити скраћено време за спровођење царинских формалности.
Ове мере ће допринети убрзаном протоку на граничном прелазу Прешево - Табановце и смањењу трошкова путника и привредних субјеката, што ће позитивно утицати на међународну трговину у читавом региону, наводи Влада Србије..
Радови се изводе у оквиру Иницијативе "Отворени Балкан", коју је покренуо председник  Александар Вучић.
Реконструкција прелаза је један од резултата Меморандума потписаног између Владе Северне Македоније и Владе Србије, који садржи мере за убрзање кретања возила, људи и робе преко државне границе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.