Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 10:02

Поново оскрнављено Партизанско гробље у Мостару

Партизанско спомен-гробље у Мостару поново је оскрнављено исцртавањем два увредљива нацистичка симбола на самом улазу у гробље, потврдио је портпарол МУП-а Херцеговачко–неретванског кантона Људевит Марић.
Људевит Марић је изјавио да се инцидент >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << догодио највероватније у ноћи између среде на четвртак, наводећи свакодневно обилазе Партизанско гробље.
"Начелник сектора за тај део града је у редовном обиласку приметио да су исцртана два увредљива нацистичка симбола. Полиција је извршила увиђај, преузела материјал са видео наџора и трага за починиоцима", рекао је Марић за сарајевску Н1 ТВ.
Након што се Партизанско спомен гробље у јануару нашло међу 11 најугроженијих локалитета културне баштине у Европи, Европа Ностра и Институт Европске инвестиционе банке објавили су да је дело Богдана Богдановића за ову годину уврштено у списак седам најугроженијих споменика и локалитета културне баштине у Европи. 
Стечено је право на бесповратну помоћ за обнову у износу од 10.000 евра.  Из Удружења антифашиста Мостара не одустају од захтева да се споменик трајно заштити, као и да се они који годинама раде на његовом скрнављењу коначно казне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.