Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 18:00

Одређен притвор оцу осумњиченог за масовно убиство код Младеновца и Смедерева

Суд је, на предлог Вишег јавног тужилаштва у Смедереву, одредио притвор до 30 дана Р. Б., оцу осумњиченог да је на територији Младеновца и Смедерева убио осам и ранио 12 људи, потврђено је Танјугу у том тужилаштву.
Притвор је одређен Р. Б. (54) због сумње >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да ће ометити поступак утицањем на сведоке чије испитивање предстоји у истрази и да ће поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности.
Тужилаштво га сумњичи за кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а ухапшен је у циљу утврђивања чињеница које се односе на порекло оружја којим је његов син починио злочин.
Осумњиченом Р. Б. се ставља на терет да је у објектима у којима је живео и користио, неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције, експлозивних материја и делова за оружје, при чему постоји сумња да је неовлашћено набавио и држао оружје и муницију која је пронађена приликом претреса објеката, као и возила која је користио његов син, окривљени У. Б. приликом извршења кривичних дела Тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 2 и 11 КЗ и других која му се стављају на терет.
Приликом претреса објеката у којима је живео и које је користио осумњичени Р. Б., нађени су један револвер калибра 44 са олученом цеви, један пиштољ калибра 7,65мм који представља полуаутоматско оружје са олученом цеви, неколико стотина метака различитог калибра, 850 грама барута који представља експлозивну материју, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.
У одбрани коју је данас на саслушању изнео, осумњичени Р. Б. је негирао извршење кривичног дела.
У. Б. је 4. маја у вечернњим сатима хицима из аутоматског оружја лишио живота осам особа, и покушао да убије још 12 особа, а док је бежао од полиције прво је украо кола, након чега је наредио таксисти да га вози претећи му бомбом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.