Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 12:34

Национални дан добровољних давалаца крви – хумане акције широм Србије

Данас се обележава Национални дан добровољних давалаца крви. Широм Србије организују се акције добровољног давања крви. Министарка здравља Даница Грујичић истакла је да нашим грађанима никада није мањкало хуманости, као и да су добровољни даваоци на врху најхуманијих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << међу нама.
Даница Грујичић, поводом дана добровољних давалаца крви који се широм земље обележава 11. маја, навела је да су грађани Србије спремност да се помогну показали и недавно, када је у незампамћеним трагедијама повређен велики број људи.

"Реке добровољних давалаца одазвале су се апелу да помогну. Животе не спасавају само лекари, већ и добровољни даваоци крви, који су спремни да донирају најдрагоценије што имају", истакла је Грујичићева, која је грађанима и као лекар и као министарка захвалила на несебичној помоћи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.