Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 15:55

Припрема се пристан за крузере уз Рамску тврђаву

За општину Велико Градиште, ово је година развоја наутичког туризма. Очекује се почетак изградње Марине на Сребрном језеру, а после више година нађено је решење за постављање пристана у подножју Рамске тврђаве.
Пратећи обалу Дунава, некадашње >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << турско утврђење у Раму код Великог градишта, туристи из Европе посећивали су и много пре него што је реконструисано и отворено за обиласке. Зато не чуди њихово интересовање за постављање понтона за крузере који ће омогућити прилаз тврђави са реке.
"Рамску тврђаву годишње посети више од 60.000 посетилаца, међу њима има подједнак број домаћих и страних туриста. Долазак првих крузера на рамску тврђаву сигурно ће повећати број страних туриста и саму Рамску тврђаву ставити на важно место туристичке карте Европе", каже Илија Јацановић, туристички водич.
Да је Рамска тврђава била тешко освојива и да је са намером бирана неприступачна локација доказ је и што постављање понтона у њеном подножју траје готово седам година. Агенција за управљање лукама планира да међународно путничко пристаниште у Раму буде инфраструктурно опремљено до почетка наредне наутичке сезоне.
"Имајући у виду специфичност тла на локацији будућег међународног путничког пристаништа биће примењена одговарајуће техничко решење. То решење ће бити примењено након добијања грађевинске дозволе у складу са законом о планирању и изградњи", каже Ксенија Хајдуковић из Агенције за управљање лукама.
"Завршена је припрема пловила. И он је спреман за предавање агенцији која је преузела активности на изградњи шипова и изабрала је извођача радова којег очекујемо на терену већ са побољшањем временских услова у току маја", Јасмина Штрбац, руководилац одељења за локални економски развој у Великом Градишту.
Рамска тврђава изабрана је за пристан туриста и зато што се налази на међународној бициклистичкој стази Еуро-вело 6, што омогућава туристима да обиђу више туристичких локација у овом региону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.