Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 12:09

Суботица, притвор због поседовања порнографског материјала

Малолетни ученик Гимназије "Светозар Марковић" у Суботици, родом из Бачке Тополе, ухапшен је 4. маја због сумње да је извршио кривично дело прибављања и поседовања порнографског материјала, поврђено је РТС-у у Полицијској управи у Суботици. Виши суд у Суботици му >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је одредио притвор.
Веће за малолетнике Вишег суда у Суботици, усвајајући наводе изјављене жалбе вишег јавног тужиоца у Суботици, решењем је ставио малолетника Д. У. у притвор чиме је преиначена ранија одлука судије овог суда којом је према њему била одређена мера забране напуштања стана уз примену мера електронског надзора.
Притвор је према Д. У. одређен због опасности од понављања кривичног дела и ради омогућавања несметаног спровођења припремног поступка.
Малолетном Д. У. се на терет ставља кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.
Како се ради о поступку против малолетног лица, у складу са одредбама Закона о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица, суд друге информације у вези са овим поступком не може да саопштава, па представнике јавних медија упућује на Више јавно тужилаштво у Суботици као орган гоњења у овом конкретном случају.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.