Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 16:46

Психолози поручују да деца очекују подршку родитеља и наставника

Трагедија која се јуче догодила у Основној школи „Владислав Рибникар" узнемирила је наше друштво, а родитеље, наставнике и учитеље оставила у шоку. Многи су у недоумици како да о оваквим догађајима причају са децом.
Данас су многи учитељи и наставници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у недоумици и нису сигурни како ученицима објаснити трагедију која се догодила. Већина пита шта после минута ћутања. Да ли децу једноставно упутити на час математике, српског, физике… или разговарати са њима. Стручњаци кажу да је једно сигурно - деца очекују подршку својих родитеља и педагога.

Ако је ученик у кризи, ако има проблем, психолози кажу да је за његово решавање најважнија сарадња родитеља и наставника. Стручњаци поручују да улога наставника није првенствено васпитна, али да је школа, посебно основна, продужена рука породице, односно родитеља.
Ову трагедију, кажу психолози, треба искористити како би сви извукли одређене поуке и предложили мере за повећање безбедности деце и просветних радника у школама.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.