Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 09:59

Помозимо Теодори из Врања, за лечење у Турској потребно седам милиона динара

Десетогодишња Теодора Стајић из Вртогоша код Врања има епилепсију од раног детињства, дневно и по неколико десетина епилептичних напада. Препоручено јој је лечење матичним ћелијама у Турској, за то је потребно око седам милиона динара. Петочлана породица Стајић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не може сама да прикупи новац.
Теодора има очи које се смеју, срдачна је и дружељубива. Воли друштво, али је њено понашање непредвидљиво, кажу родитељи. Промени расположење више пута на дан, када се узнемири добије епи нападе у низу.

"Са годину дана су почели ти први проблеми. Тад је и проходала, неке предмете кад нагази доле на под, било да су играчке или нешто друго, она се сруши и падне", истиче Теодорин отац Бојан Стајић. 
Потражили су лекарску помоћ, успостављена је дијагноза епилепсија и уведена терапија. Редовно иде на прегледе, али се Теодорино здравствено стање временом погоршава. Препоручено јој је лечење матичним ћелијама у Турској које кошта око седам милиона динара.
"Консултовали смо се са лекарима, послали документацију, урадили магнетну резонанцу пре 10-ак дана. Добили смо зелено светло где лекари тврде да ће њој бити боље, да ће се поправити њено стање. Апелујем на све који нас знају или не знају да помогну ко колико може. Да што пре одемо тамо", поручује отац.
Уз Теодору су стално, осим родитеља, старија сестра Сара и млађи брат Владан.
"Сестра јој доста помаже, чува је. Ја је нон-стоп у школу водим. Тешко ми је", прича мајка Марија Стајић.
Отворени су рачуни преко фондације "Покрени живот", поруком 140 на 3800 помажемо Теодори да има срећније детињство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.