Немачка: Претресена суперјахта руског бизнисмена

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 12:33

Немачка: Претресена суперјахта руског бизнисмена

Немачке власти извеле су данас рацију на луксузној јахти која припада богатом руском бизнисмену, у оквиру истраге о могуц́им кршењима западних санкција уведених Русији због инвазије на Украјину, саопштили су званичници. Фото: Танјуг/Douane Francaise via AP Како је саопштило тужилаштво >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Франкфурту, у претресу суперјахте у неоткривеном бродоградилишту у северној Немачкој учествовали су специјалци немачке морнарице и савезне и државне полиције.
У саопштењу је наведено да брод припада 67-годишњем руском бизнисмену, али његово име није објављено „из разлога приватности“, преноси АП.
Власти покушавају да утврде да ли је бизнисмен покушао да сакрије драгоцености на јахти, које је дужан да пријави у скалду са санкцијама Европске уније уведеним прошле године. Истрага је одвојена од случаја против руског олигарха Алишера Усманова, блиског савезника председника Владимира Путина, чија је луксузна јахта претресена у Немачкој прошле године.
Zelenski u Finskoj na sastanku sa liderima nordijskih zemalja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Претресена суперјахта руског бизнисмена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.