Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 09:14

Судар два "апача" изнад Аљаске, погинула три америчка пилота

Три пилота америчке војске су погинула, а један је повређен, када су се два хеликоптера "апач" сударила изнад Аљаске док су се враћала са обуке.
Хеликоптери "апач" 25. ваздухопловног пука 11. ваздушно-десантне дивизије у Форт Вејнрајту сударила су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се у близини Хилија на Аљасци, југозападно од Фербанкса. У летелицама су била четири војника, од којих су три погинула, а један је повређен.

Два војника су погинула на лицу места, а трећи је преминуо на путу за болницу. Још један пилот је повређен и налази се на лечењу у болници у Фербанксу на Аљасци.
Узроке несреће истражиће екипа Војног центра за борбену готовост у Форт Ракеру, саопштила је војска.
"Ово је невероватан губитак за породице војника, њихове саборце и за дивизију. Наша срца и молитве су се њиховим породицама, пријатељима и вољенима. Стављамо на располагање све ресурсе војске да их подржимо", истакао је у саопштењу генерал-мајор Брајан Ајфлер, командант 11. ваздушно-десантне дивизије.
Несрећа је већ друга ове године у којој су учествовали хеликоптери "апач" на Аљасци. Два војника су у фебруару повређена када се хеликоптер срушио на аеродром Талкетна.
Девет војника је погинуло прошлог месеца у судару два хеликоптера за евакуацију током ноћне обуке над америчком државом Кентаки. Месец дана раније, срушио се и "блек хок" Националне гарде Тенесија и два војника су погинула.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.