Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 19:45

Спасиоцу МУП-а Србије Давору Видовићу Турска доделила медаљу за помоћ после земљотреса

Припаднику Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и вођи Специјалистичког тима за спасавање из рушевина, пуковнику полиције Давору Видовићу, на свечаној церемонији, потпредседник Турске Фуат Октај уручио је медаљу у знак захвалности на пруженој помоћи, саопштио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је МУП.
У Конгресном и културном центру у председничкој палати у Анкари уручене су медаље захвалности међународним спасилачким тимовима који су учествовали у акцијама претраге и спасавања након разорних земљотреса који су погодили Турску у фебруару ове године.

"Поносан сам на чињеницу да је Република Србија спремна да помогне државама и народу који се налази у невољи као што је био случај са Турском, коју је задесио катастрофални земљотрес“, рекао је Видовић.
Додао да је неизмерно поносан на чињеницу да су специјалистички тимови Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације апсолутно обучени, опремљени и спремни да у најкраћем року одговоре на најзахтевније ванредне ситуације.
"У сваком тренутку смо спремни да одговоримо на позив за помоћ, а чланови специјалистичких тимова су много пута до сада показали колико су пожртвовани, храбри и несебични”, истакао је вођа специјалистичког тима МУП-а.

Специјалистички тим за претрагу и спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације са 45 спасилаца и спасилачким псом Зигијем, по налогу председника  Александра Вучића и министра унутрашњих послова Братислава Гашића, био је упућен и ангажован у акцијама претраге, спасавања и извлачења настрадалих лица током којих је пронашао три преживеле особе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.