Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 18:11

Танасковић: Данас почиње исплата субвенција по хектару

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је да се за субвенције по хектару пријавило 198.076 гадзинстава и да данас почиње исплата.
Јелена Танасковић је у Скупштини Србије рекла да је у 2022. години било пријављено 240.000 газдинстава за субвецније >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << по хектару.
“Ми данас почињемо и са исплатом субвенција по хектару, тако да ће данас прва пољопривредна газдинства добити средства, што мислим да је јако значајно да 18 дана по објављивању јавног позива, пољопривредници добијају средства на свој рачун по основу ове мере”, рекла је Танасковићева.
Она је навела да је за меру која се тиче млека проднет 1.081 захтев, од чега 138 млекара и 943 пољопривредна гадинства.
“Ово је јако значјано зато што је то такорећи дупло више него што су се пријављивали у 2022. години када је реч о самосталним пољопривредницима и веома значајно због рада е-аграра и новог система”, истакла је Танасковићева.
Министарка је указала да је е-аграр успео да ради, о чему говори податак да је после само 18 дана од дана објављивања позива за субвецније, почела исплата.
Она је додала да се већ 22.434 пољопривредника пријавило за квалитетна приплодна грла.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.