Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 16:43

Курти: Чекамо нацрт статута ЗСО

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да се пред наставак дијалога у Бриселу, чека на нацрт статута Заједнице општина са српском већином на Косову, од стране управљачког тима, формираног на основу ранијих споразумима.
Курти је рекао да Европска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << унија није прихватила да влада у Приштини напише нацрт статута, и да је та његова идеја одбијена на састанку у Охриду.
"Тако нешто је одбијено од посредника који су ми рекли да то треба да уради менаџерски тим као резултат претходних договора у бриселском дијалогу пре деценију", рекао је Курти медијима у Приштини.
Додао је да на посреднику за дијалог остаје да утврди дневни ред састанка 2. маја у Бриселу, најављујући да ће се за викенд састати са емисаром ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.