Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 12:43

Бајден и званично објавио да улази у трку за нови мандат

Актуелни амерички председник Џозеф Бајден и званично је у трци за други председнички мандат на изборима 2024. године. Хајде да завршимо оно што сам започео, поручује Бајден у објављеном видео-снимку.
Џозеф Бајден у видео-снимку на Твитеру изјавио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је да је његов посао да брани америчку демократију. Видео-снимак почиње сликама од 6. јануара, 2021. године, када је нападнут Капитол САД.

"Када сам се кандидовао за председника пре четири године, рекао сам да смо у бoрби за душу Америке и та борба још траје", навео је Бајден.
Истакао је и да је то један од разлога зашто ће се кандидовати на председничким изборима 2024. године, као и да "није тренутак да се стоји по страни". "Хајде да завршимо овај посао. Знам да можемо", поручио је 80-годишњи демократа.  
Анкете показују да су гласачи забринути у вези са његовом способношћу да испуни још један мандат уколико победи на изборима 2024. године.
Око три четвртине Американаца, укључујући више од половине демократа и огромну већину републиканаца, сматра да је Бајден престар за своју функцију, према најновијој анкети Ројтерса и Ипсоса
Лекар Беле куће, међутим, пошто је прегледао актуелног председника САД, у извештају је навео да је "и даље способан за дужност и у потпуности способан да обавља све своје одговорности без икаквих одрицања или прилагођавања".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.