Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 22:22

Туриста убијен у Тел Авиву, петоро повређених – наређено појачање снага безбедности

Једна особа је убијена, а петоро туриста је повређено у нападу на шеталишту у Тел Авиву, саопштиле су службе за ванредне ситуације. Полиција и инспектор у цивилу убили осумњиченог нападача, преноси Харец. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху наредио мобилизацију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << додатних снага безбедности.
Полиција је саопштила да је примљена дојава о возилу које је ударило у више пешака на шеталишту поред мора и преврнуло се.
Исламски џихад је у саопштењу навео да је напад "природан и легитиман одговор на злочине окупације над палестинским народом" и додао да се напад догодио на годишњицу терористичког напада у бару у улици Дизенгоф у Тел Авиву, наводи Харец.
Харец преноси и да нападач, идентификован као 44-годишњи Јусеф Абу Џабер, нема кривични досије.
Италијанска Република преноси да је убијен туриста из Италије и да је пореклом из Рима.
Сведок који је био присутан на лицу места рекао је за Харец да је возило убрзало и ушло у оближњу бензинску пумпу. "Пуцњи су почели одмах након тога, након чега се окренуло и преврнуло", рекао је сведок.
Ројтерс наводи да је у близини места напада био полицајац и да је нападач убијен у тренутку када је потегао пиштољ.
Командант округа Тел Авив, Ами Ешед потврдио је да полиција верује да је реч о терористичком нападу и рекао да нема страха од додатних напада у тој области.
Раније у петак, две сестре британско-израелског порекла убијене су у пуцњави на Западној обали у којој је и њихова мајка тешко рањена.
Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху наредио је да се појачају снаге безбедности у борби против, како је наведено из његовог кабинета, све већег броја терористичких напада.
Израелска хитна служба Маген Давид Адом саопштила је све жртве напада у Тел Авиву били су туристи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.