ММФ: Српска економија показала отпорност у врло неповољним условима

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 17:00

ММФ: Српска економија показала отпорност у врло неповољним условима

Српска економија је показала отпорност у врло неповољним условима попут високих цена хране и енергије, успореног раста трговинских партнера и рестриктивних глобалних финансијских услова, саопштио је данас ММФ поводом завршетка двонедељне посете поводом прве ревизије стендбај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << аранжмана и консултација у оквиру члана ИВ за 2023. годину. Фото: Танјуг/Andrew Harnik ММФ је по окончају Мисије објавио на сајту да је тим те међународне финансијске институције водио конструктивне разговоре и на нивоу тима постигао
договор са властима у вези са завршетком прве ревизије у оквиру стандбај аранжмана.
ММФ је навео на свом сајту да су макроекономски резултати Србије у оквиру програма добри и укључују фискални дефицит који је мањи од очекиваног, затим да је мањи дефицит биланса текућих трансакција и веће девизне резерве, уз снажне и диверсификоване приливе страних директних инвестиција (СДИ).
Међутим, инфлација и неизвесност су и даље на високом нивоу и макроекономске политике треба да се и даље усредсређују на обуздавање инфлације путем рестриктивне комбинације политика и на даље јачање „бафера“, поручио је ММФ.
Како је наведено, енергично спровођење програма структурних реформи усмерених на реформе енергетског сектора од кључног је значаја за решавање питања рањивости Србије и подршку дугорочном расту.
NIS stipendirao više od 130 studenata, svi se zaposlili u toj kompaniji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ММФ: Српска економија показала отпорност у врло неповољним условима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.