Izvor: RTS, 15.Mar.2023, 20:49

Пензионерске картице - немају дилеме какви попусти им највише требају

Првог дана пријављивања за пензионеске картице поднето је више од 60.000 захтева. Картица омогућава погодности и попусте при куповини робе и услуга. Користиће се од октобра, а право на њу осим пензионера имају и примаоци новчане помоћи и осталих накнада које исплаћује >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << фонд.
Велики број пензионера и на промотивним пултовима и на шалтерима ПИО фонда, захтеви се попуњавају искључиво електронски па је помоћ службеника добродошла. 
Вичнији и они који имају помоћ, захтев могу послати и од куће, преко сајта. Какви попусти им највише требају, пензионери немају дилема (храна, лекови, приватне ординације, позориште, продавнице).
Процена је да право на картице има око милион и седамсто хиљада пензинера и корисника новчаних накнада ПИО фонда. Потрошњом уз картицу, скупљају се бодови. 
"Петсто динара је један бод, тај бод се не може уновчити и пренети на треће лице, већ се може потрошити код даваоца услуге са којима ће фонд имати потписане уговоре", каже Реља Огњеновић, директор Републичког фонда ПИО. 
Први уговори, потписани су са четири спортска центра у Београду. 
"Ми смо спремни да понудимо пливање нашим најстаријим суграђанима, у преподневном термину од 7 до 10 и од 13 до 16 часова, за 10 бодова, две карте", каже Никола Максимовић, директор СЦ Вождовац. 
Паралелно са пријавом и издавањем картица, траје још важнији посао, кажу надлежни. 
"Од данас нам креће кампања која позива све друштвено одговорне компаније у Србији да се пријаве и да буду део тог великог пула који ће нудити те попусте", каже Синиша Мали, министар финансија.
 Од одговора привреде, али и државних установа, у највећој мери и зависи шта ће пензионери добити, када 1. октобра, на Дан старих, почне употреба пензионерских картица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.