Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 06:57

Напади руских снага широм Херсонске области; Оборен дрон изнад Белгорода

Рат у Украјини – 719. дан. Настављају се борбе на свим фронтовима у Украјини. Званични Кијев је саопштио да је противваздушна одбрана оборила 14 руских дронова и један пројектил. Са друге стране, руска војска тврди да је Украјина извела 39 топовских артиљеријских удара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << по насељеним местима на левој обали Дњепра, унутар Херсонске области. Обавештајци Украјине тврде да руске снаге користе услуге "Старлинк" компаније Илона Маска.
Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да је претходног дана на фронту било 95 борбених окршаја с руским трупама.
Широм Херсонске области руске снаге су извеле нападе дроновима, потврдио је, локални гувернер Олександр Прокудин.
Системи противваздушне одбране оборили су украјинску беспилотну летелицу изнад Белгородске области, саопштило је руско Министарство одбране.
Украјински председник Володимир Зеленски именовао је Александра Пављука за команданта Копнене војске Оружаних снага Украјине.
Украјинска војна обавештајна служба саопштила је да је потврдила да руске снаге користе услуге комерцијалне сателитске мреже "Старлинк", чији је власник амерички милијардер Илон Маск. 
Украјински граничари саопштили су да су оборили дрон квадрокоптер са 22,5 килограма хашиша чија је вредност 346.000 долара.
Француски председник Емануел Макрон одложио је дводневну посету Украјини која је била планирана за следећу седмицу из безбедносних разлога.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.