Izvor: Beta, 27.Avg.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac finansira uništavanje ambrozije

Za uništavanje jedne od najopasnijih alergenih biljaka, ambrozije na javnim površinama iz budžeta Grada Kragujevca izdvojena su četiri miliona dinara, saopšteno je danas.Agencija za zaštitu životne sredine navodi da će koncentracija alergogenog polena ambrozije u vazduhu biti visoka do kraja oktobra.Mere za suzbijanje i uništavanje ambrozije biće preduzete u saradnju sa JKP "Šumadija" na površini od oko 40 hektara, a na poziv građana i drugde.Gradska uprava je pozvala gradjane, vlasnike poljoprivrednog i gradjevinskog zemljišta i šuma da na svojim parcelama uništavaju ambroziju jer polen tog korova prouzrokuje alergijska oboljenja.Grad Kragujevac je štampao uputstva koja će deliti gradjanima, a u saradnji s Institutom za javno zdravlje organizovaće obuku i predavanja o ambroziji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez ekološke takse Kragujevac gubi do 40 miliona dinara za zaštitu životne sredine

Izvor: Beta, 28.Avg.2019, 13:10

 U zaštitu životne sredine u Kragujevcu ove godine nije uložen ni dinar od "ekološke takse" pošto se još ne zna da li će i na koji način gradjani u lokalnim samoupravama i u 2019. godini plaćati naknadu za zaštitu i unapredjenje životne sredine.Član Gradskog veća za zaštitu i unapredjenje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.