Izvor: Beta, 05.Apr.2020, 13:07

Domaći stručnjaci konstruisali električni bicikl koji meri zagadjenje

Stručnjaci domaće kompanije "E prime" konstruisali su jedinstveni električni bicikl koji može da meri zagadjenje u vazduhu, tokom vožnje i dok stoji.Kako je saopštila ta kompanija, model električnog bicikla "Effecto" sada se može nabaviti sa uredjajem za spoljno očtavanje zagadjenja vazduha, a merenja su moguća sa više ključnih parametara.Taj model bicikla pored toga što ne zagadjuje okolinu i ima opciju merenja zagadjenja, za svega nekoliko dinara utrošene struje može da predje 100 kilometara, naveli su iz kompanije E prime.Električni bicikli tog proizvodjača spadaju medju najbolja rešenja na prostorima EU proizvedena kombinacijom domaćih ideja i najvećim delom od domaće sirovine, dodaje se u saopštenju.Predstavnik kompanije E prime Milan Manojlović rekao je da su novim proizvodom želeli da vozačima bicikala omoguće stalno dostupne informacije o kvalitetu vazduha koji udišu dok se voze."Bilo da se voze kroz gradske gužve, ili se penju na Avalu ili se voze nekim planinskim vencem sada imaju priliku da u svakom trenutku znaju koliko kvalitetan vazduh udišu. To se zove odgovorno ponašanje i sa naše i sa njihove strane", rekao je Manojlović.  

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Domaći stručnjaci firme „E prajm“ konstruisali električni bicikl koji meri zagađenost vazduha

Izvor: AutoBlog, 06.Apr.2020, 10:34

Inspirisani velikim zagađenjem vazduha koje muči Srbiju već neko vreme, domaći stručnjaci koji se bave proizvodnjom električnog bicikla došli su na ideju da dizajniraju jedan takav koji ima mogućnost merenja nivoa zagađenja u vazduhu. Reč je o modelu električnog bicikla „Efekto“ koji je...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.