Zaostale rate, ili Niš u mraku do daljeg (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Sep.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaostale rate, ili Niš u mraku do daljeg (VIDEO)

Niš je sinoć bio bez javne rasvete, jer Grad nije platio dug za struju EPS snabdevanju, kažu u Jugoistoku, i upozoravaju da će Niš biti u mraku i ubuduće ukoliko ne plati 2 zaostale rate iz reprograma koji su sklopili sa EPS-om.
Ukupan dug prema EPS-snabdevanju je 180 miliona dinara, dok „Jugoistoku“ grad već 11 meseci plaća dug od 320 miliona dinara.
Do juna, kada je grad sklopio ugovor o reprogramu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << sa EPS-snabdevanjem, dug za struju je bio 180 miliona dinara.
Međutim, dugovanja su počela da se gomilaju još 2008. godine. Prema „Jugoistoku“ ona su iznosila 320 miliona dinara, kažu u ovom preduzeću. Grad je sklopio ugovor o reprogramu na narednih 10 godina sa Jugoistokom, a već jedanaest meseci redovno plaća ovaj deo duga za struju.
EPS-u, međutim, ne plaća redovno a najveći deo dugovanja je za javnu rasvetu.
Grad će morati da plati zaostale rate po reprogramu EPS kako bi ulice Niša bile osvetljene, smatraju u „Jugoistoku“.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.