Vojvodina traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku Dragan Budošan najavio je danas inicijativu za utvrđivanje udela Vojvodine u Elektroprivredi Srbije (EPS).

On je objasnio da je osnov za takav zahtev nedavno gašenje Elektrovojvodine.

- Na osnovu te odluke, Vojvodina ima pravo da zatraži utvrdjivanje svog udela u ukupnoj imovini EPS-a - kazao je Budošan. Kako je rekao, imovinu Elektrovojvodine stvarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su građani Vojvodine, a pokrajinska administracija je dizala kredite i zaduživala se da bi se izgradio elektro-energetski sistem u Pokrajini.

- U odgovarajućoj formi svoj zahtev ćemo uputiti Pokrajinskom javnom pravobranilaštvu, koje je zaduženo za zaštitu imovine Vojvodine - istakao je Budošan. Kako je naveo, to nije političko pitanje i ne treba da zavisi od toga koje stranke sede u pokrajinskoj administraciji.

Prošle godine sva četiri privredna društva za distribuciju električne energije Elektrovojvodina, Elektrosrbija, Jugoistok i Centar, pripojena su privrednom društvu Elektrodistribucija Beograd i rade kao jedinstveno privredno društvo EPS Distribucija.  Skupština Vojvodine je pre toga usvojila zaključke kojima je bilo predloženo da Elektrovojvodina zadrži status privrednog društva.

Elektrovojvodina je osnovana 28. juna 1958. godine, kao jedinstveno preduzeće za distribuciju električne energije na području Vojvodine. Nastala je objedinjavanjem više malih komunalnih elektrodistributivnih preduzeća, a ime je preuzela od novosadskog distributivnog prethodnika. To preduzeće izbrisano je iz privrednog registra 1. jula prošle godine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.