Vlada usvojila plan reorganizacije EPS-a

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila plan reorganizacije EPS-a

BEOGRAD, 15. decembra 2014. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je plan reorganizacije Elektroprivrde Srbije (EPS), a vrlo brzo će biti usvojen i plan restrukturiranja za Srbijagas, izjavio je u ponedeljak ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Antić je na konferenciji za novinare rekao da se zajedno sa ministarstvima finansija i privrede i Svetskom bankom, koju je Medjunarodni monetarni fond delegirao da isprati taj proces, rade i planovi finansijske održivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << EPS-a i finansijske konsolidacije Srbijagasa.

"To će bez ikakve dileme već u 2015. godini dati nekakve rezultate. EPS mora daleko efikasnije da funckioniše i da ostvaruje bolje finansijske rezultate i da vrati veća sredsta u budžet Srbije. Srbijagas mora biti ekonomičniji i održiv", rekao je Antić.

On je naglasio da je 2015. prva godina u kojoj u budžetu ne postoje garancije za dodatna zaduživanja Srbijagasa za plaćanje isporuka prirodnog gasa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada zavrnula slavinu Srbijagasu

Izvor: B92, 15.Dec.2014

Vlada Srbije usvojila je plan reorganizacije Elektroprivrede Srbije, a vrlo brzo će biti usvojen i plan restrukturiranja za Srbijagas, kaže Aleksandar Antić...Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić je na konferenciji za novinare rekao da se zajedno s ministarstvima finansija i privrede...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.