VP: Branićemo Elektrovojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VP: Branićemo Elektrovojvodinu

Vojvođnaska partija optužila je danas čelnika Elektroprivrede Srbije i Aleksandra Obradovića, da sprovodi "još jednu bezobzirnu pljačku Vojvodine i svih njenih građana takozvanom reorganizacijom EPS-a", jer se, kako su ocenili, osnovo jedinstveni elektrodistributivni sistem koji bi "usisao" sadašnju Elektrovojvodinu.

"Po tom predlogu, od 1. Jula bi se i konačno ugasila Elektrovojvodina, a sva njena imovina bi se prenela na neko 'novo' distributivno preduzeće sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sedištem u Beogradu, nakon čega bi usledila i konačna prodaja čitavog sistema, od čega Vojvodina ponovo ne bi imala nikakvu korist", ističe se u saopštenju.

VP navodi da je reč o viđenom scenariju centralističkih vlasti i "oproban recept po kojem je u bescenje prodat NIS, kada se "olako dozvolila pljačka tada najvrednijeg vojvođanskog preduzeća".

"Danas nemamo pravo na ćutanje! Pljačka Vojvodine i svih njenih građana mora prestati i više nikada ne sme da se ponovi, sve ima svoje granice, pa tako i naše strpljenje! Ako treba i sopstvenim telima ćemo braniti vojvođansku imovinu!", poručuje Vojvođanska partija.

U saopštenju se dodaje da Elektrovojvodinu mogu da ugase samo oni koji su je i osnovali, odnosno "građani Vojvodine koji su decenijama ulagali u najuspešniji elektrodistrubutivni sistem na ovim prostorima, koji je samo prošle godine ostvario dobit od preko dve milijarde dinara i kao takav pripada isključivo građanima Vojvodine".
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.