Uvozimo milion tona uglja iz Rumunije

Izvor: Mondo, 28.Dec.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvozimo milion tona uglja iz Rumunije

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da će Elektroprivreda Srbije (EPS) uvesti oko miliona tona uglja iz Rumunije.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

On je u Skupštini Srbije rekao da je cena po kojoj se ugalj uvozi određena ponudom na tenderu i neće se menjati.

"Tender je raspisan prilikom procena da će biti potrebno oko tri miliona tona uglja za EPS >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << , ali biće uvezeno milion tona, plus-minus 20 odsto", rekao je Antić.

Ministar je dodao da je jedan od razloga za manji uvoz i to što je ranije počela proizvodnja uglja na kopu Tamnava Zapadno polje, navećem ugljenokopu Rudarskog basena Kolubara, koji je bio potopljen u majskim poplavama.

Na tenderu EPS-a za uvoz uglja iz Rumunije posao je dobila grupa ponuđača tri srpsko-rumunske firme Virom grupe iz Beograda, DMB šipinga iz Rume i BVA Coal SRL iz Konstance po ceni od 35,7 evra po toni.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.