Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 16:13

Usvojen predlog o formiranju operativnog tima za podršku proizvodnji struje

Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima o situaciji u energetskom sektoru usvojila je predlog o formiranju operativnog tima s ciljem pružanja podrške u proizvodnji električne energije JP "Elektroprivreda Srbije" i izradi planova za snabdevanje.
Kada je reč o stanju u gasnom sektoru u Srbiji, na sednici Radne grupe rečeno je da se snabdevanje odvija nesmetano, kao i da nema nikakvih ograničenja u snabdevanju naftom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i naftnim derivatima, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, navodi se u saopštenju Ministarstva energetike.

Predstavnici "Elektromreže Srbije" i "Elektrodistribucije Srbije" istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.
Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i snabdevanju domaćeg tržišta energentima.
Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici "Elektroprivrede Srbije", AD "Elektromreža Srbije", "Elektrodistribucije Srbije", "Naftne industrije Srbije" a. d., Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", Javno komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane", "Transportgasa", Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ i "Srbija kargo" a. d.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Formiran operativni tim za podršku proizvodnji struje u EPS-u

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2022

Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima usvojila je danas predlog o formiranju operativnog tima sa ciljem pružanja podrške u proizvodnji električne energije EPS.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.