U Srbiji nema subvencija za struju

Izvor: Beta, 02.Feb.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji nema subvencija za struju

BEOGRAD, 2. februara 2015. (Beta) - Subvencije struje u Srbiji ne postoje i Elektroprivreda Srbije (EPS) će Železari Smederevo morati da ponudi ekonomsku cenu struje, izjavio je u ponedeljak ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je na konferenciji za novinare u EPS-u rekao da je segment tržišta za velike kupce struje u Srbiji na visokom naponu otvoren još 2013. goidne.

Antić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da u Srbiji ne postoji subvencionisana cene struje i postoji samo pomoć za energetski zaštićene kupce, koji su socijalno ugroženi.

"Kada je Esmark u pitanju, EPS će morati da ponudi cenu koja je ekonomska i u kojoj EPS ima deo svog interesa, a koji će biti dimenzioniran u odnosu na procenu potrebe da Železara ostane u portfelju kao jedan od najvećih potrošača struje u Srbji", rekao je Antić.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović rekao je da će Železara Smederevo dolaskom Esmarka za strateškog partnera i sa početkom redovnog izmirivanja obaveza postati potencijalno dobar klijent za EPS.

"EPS će se boriti da ponudi takvu cenu struje da omogući da Železara bude kupac, ali istovremeno ćemo zaštititi ekonomske interese EPS-a. To je tržišna utakmica i siguran sam da ćemo uspeti", rekao je Obradović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Antić: U Srbiji nema subvencija za struju

Izvor: Blic, 02.Feb.2015

Subvencije struje u Srbiji ne postoje i Elektroprivreda Srbije (EPS) će Železari Smederevo morati da ponudi ekonomsku cenu struje, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić...On je na konferenciji za novinare u EPS-u rekao da je segment tržišta za velike kupce struje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.