U EPS-u naduvavali cene, na štetu firme?

Izvor: Mondo, 11.Dec.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U EPS-u naduvavali cene, na štetu firme?

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg i sadašnjeg odgovornog lica u JP EPS Snabdevanje, zbog sumnje da su EPS oštetili za 136.7 miliona dinara.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, U saopštenju MUP-a se precizira da se osumnjičeni terete da su od septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2015. do novembra 2016. godine, suprotno odlukama Izvršnog odbora EPS-a, u periodu pada cena električne energije na tržištu svesno uvećavali parametre za obračun krajnje cene struje na osnovu čega su stvarali nekonkurentne cene.

SMENE U EPS-u: Nadrljalo 23 zbog WB i mraka u Kotežu

Zbog uvećavanja parametara i nekonkurentnih cena, kako se sumnja, EPS je izgubio 65 postupaka javnih nabavki u korist konkurencije.

Osumnjičeni se terete da su na taj način za više privrednih društava pribavili protivpravnu korist od 149.219.597 dinara, dok su JP EPS" oštetili za 136.701.469 dinara.

Na teret im se stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ove krivične prijave su podnete u okviru velike akcije MUP-a, sprovedene u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, a u cilju suzbijanja finansijskog kriminala.

U više odvojenih akcija, uhapšeno je pet osoba, dok su protiv još 48 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Krivične prijave zbog sumnje da su oštetili EPS

Izvor: RTS, 11.Dec.2018

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg i sadašnjeg odgovornog lica u JP "EPS Snabdevanje", zbog sumnje da su "EPS" oštetili za 136.7 miliona dinara. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.