Toplana u blokadi, grejna sezona može biti ugrožena!

Izvor: Bor030.net, 01.Okt.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplana u blokadi, grejna sezona može biti ugrožena!

Poslovanje u javnom komunalnom preduzeću “Toplana” otežano je jer je račun blokiran zbog neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju. Ukoliko se problem ne reši, grejna sezona može biti ugrožena.

Zbog neizmirenih dugovanja za električnu energiju, račun JKP “Toplana” je blokiran. Račun je blokiran na 68 miliona dinara i za sada je neizvesno kada će račun biti odblokiran. Ukoliko se nađe rešenje i dugovanja se isplate, grejna sezona može biti u opasnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
EPS snabdevanju je do sada isplaćeno oko 28 miliona dinara. Sve teže se snalazimo, a čeka nas priprema za narednu grejnu sezonu. Do sada smo Ministarstvu rudarstva i energetike dostavili  tri dopisa za hitan sastanak povodom uspostavljanja reprograma, ali odgovora nema, kaže Dušan Milićević, v.d. direktora JKP “Toplana”. 

Za 2014. i ovu godinu “Toplana” EPS-u duguje 180 miliona dinara.

Iz EPS-a su tražili da uplatimo 100 miliona, što mi nismo imali i usledila je blokada. Obećali smo da ćemo, kada reprogram bude uspostavljen, plaćati redovan račun i zaostale obaveze i da mesečno možemo da izdvojimo oko 10 miliona dinara, ali oni nisu pristali, dodaje Milićević.

Ukupna dugovanja JKP “Toplana” Bor dostigla su cifru od milijardu i 220 miliona dinara. Sa druge strane, “Toplana” od domaćinstva i privrede, za svoje usluge, potražuje čak 615 miliona dinara.

(Borski problem/Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.