Termoelektrana u Kostolcu radi bez zastoja

Izvor: Blic, 04.Feb.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Termoelektrana u Kostolcu radi bez zastoja

Vremenske nepogode koje su zahvatile Srbiju za sada nisu bitnije uticale na rad termoenergetskih kapaciteta u Kostolcu, a iz Elektroprivrede Srbije (EPS) upozoravaju da je potrošnja struje ekstremno visoka i da su preduzete mere za redovno snabdevanje gradjana.

U "TE KO" Kostolac kažu da je stanje u proizvodnji električne energije u Kostolcu redovno i da su preduzete posebne mere za rad u teškim vremenskim uslovima, kao i da kostolačke termoelektrane rade maksimalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kapacitetom i elektroprivredi isporučuju dnevno 21 milion kilovat sati električne energije.

Direktor termoelektrane Zlatko Zakošek je istakao na deponijama blizu 500.000 tona uglja, i da je to dovoljno za potrebe rada blokova u Kostolcu i Drmnu. Redovno se isporučuje i toplotna energija za gradove Kostolac, Požarevac i okolna naselja.

Najteže je na površinskom kopu Drmno gde su ekstremni uslovi za rada, ali se proizvodnja odvija uobičajeno za ovo doba godine.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.