Termoelektrana Kostolac opet beleži rekord

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Termoelektrana Kostolac opet beleži rekord

BEOGRAD - Privredno društvo Termoelektrane i kopovi (TE-KO) Kostolac je od početka 2011. proizvelo 3,4 milijarde kilovat sati struje (kNJh), oko 16 odsto više od planiranih količina, izjavio je direktor tog preduzeća Dragan Jovanović.

"Proizvodnja struje se odvija planiranom dinamikom i trenutno nemamo nikakvih problema" rekao je direktor Jovanović.

Jovanović je dodao da je to privredno društvo u sastavu Elektroprivrede Srbije ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << EPS), dobilo zadatak da tokom 2011. proizvede još više električne energije nego prethodnih godina.

U Kostolcu je u ovoj godini proizvedeno i pet miliona tona uglja, što je zavidan rezultat u odnosu na raniju proizvodnju uglja u tom privrdenom društvu, naglasio je Jovanović.

U kostolačkom basenu je, na osnovu rezervi uglja, moguća godišnja proizvodnja od devet do 12 miliona tona lignita godišnje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.