Struja stiže u Majdanpek

Izvor: RTS, 03.Dec.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja stiže u Majdanpek

EMS pustio pod napon EPS-ove trafostanice u Majdanpeku. Grad će u narednim satima postepeno dobijati struju, potvrđeno RTS-u u "Elektromreži Srbije".

19.35 - U Elektrodistribuciji potvrđeno za RTS da bi za sat vremena prvi potrošači u Majdanpeku trebalo da dobiju struju.

18.30 – Struja je stigla do trafostanica, radi se na osposobljavanju sistema. Domaćinstva i dalje bez struje, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dopisnik RTS-a.

Meštani Majdanpeka posle 48 sati postepeno dobijaju struju, pošto je EPS stavio pod napon trafostanice u tom gradu.

U Majdanpekuzbog nevremena i pada dalekovoda, dva dana nije bilo struje, grejanja i vode, a komunikacija mobilne telefonije bila je moguća samo preko mreže "Telenora".

Prema informacijama sa terena, kvarovi su se u poslednja tri dana nizali jedan za drugim, jer su vremenski uslovi bili izuzetno teški, sa ledenom kišom i jakim vetrom.

Predsednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović rekao je da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdevene neophodnim namirnicama.

"Radnicima 'Elektromreže Srbije' treba odati priznanje za nadljudske napore koje su činili da Majdanpek dobije struju. Po zaleđenim provodnicima, u kolicima su se spuštali iznad ambisa dubokog 100 metara", rekao je Božinović.

"Elektromreža Srbije" je prošle noći odlučila da deo 400-kilovoltne mreže prvi put upotrebi za napajanje Majdanpeka, tako što će deo te mreže prebaciti da radi na nižem, 110-kilovoltnom naponu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.