Struja poskupljuje u avgustu

Izvor: Politika, 02.Jul.2013, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja poskupljuje u avgustu

BEOGRAD – Struja u Srbiji neće poskupeti pre avgusta, rečeno je Tanjugu u Agenciji za energetiku Republike Srbije (AERS).

U Agenciji, međuti, nisu mogli da preciziraju za koliko procenata će porasti cena električne energije.

Preduzeće EPS snabdevanje još nije ni podnelo zahtev za poskupljenje struje Agenciji za energetiku, kažu u AERS-u.

Agenciji je potrebno neko vreme da izvrši analizu i opravdanost >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zahteva EPS-a o korekciji cena struje, a pored toga EPS je u obavezi da 15 dana pre poskupljenja obavesti potrošače o promeni cena struje, tako da se poskupljenje ne očekuje pre 1. avgusta. EPS snabdevanje, preduzeće u sastavu Elektroprivrede Srbije, koje je zaduženo za javno snabdevanje, juče je dobilo licencu za obavljanje te delatnosti, što je preduslov za podnošenje zahteva za poskupljenje struje.

Poskupljenje struje očekivalo se još u prvom kvartalu ove godine i, mada najavljivano u više navrata, do sada je nekoliko puta odlagano.

Tanjug

objavljeno: 02.07.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strujni udar na novčanike u avgustu

Izvor: B92, 02.Jul.2013

Beograd -- Struja u Srbiji neće poskupeti pre avgusta, rečeno je Tanjugu u Agenciji za energetiku Republike Srbije (AERS)...U Agenciji, međutim, nisu mogli da preciziraju za koliko procenata će porasti cena električne energije...Preduzeće EPS snabdevanje još nije ni podnelo zahtev za poskupljenje...

Nastavak na B92...

Struja poskupljuje u avgustu

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jul.2013

Struja u Srbiji neće poskupeti pre avgusta, rečeno je danas u Agenciji za energetiku Republike Srbije (AERS)...U Agenciji, međutim, nisu mogli da preciziraju za koliko procenata će porasti cena električne energije.Preduzeće EPS snabdevanje još nije ni podnelo zahtev za poskupljenje struje Agenciji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.