Struja nije poskupela za 634.000 domaćinstava

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja nije poskupela za 634.000 domaćinstava

Za oko 634.000 domaćinstava u Srbiji, koji su potrošili manje od 350 kilovatčasova mesečno, struja nije poskupela, rečeno je na konferenciji za novinare rukovodstva Elektroprivrede Srbije.

U EPS-u su naveli da je čak jedan milion i 352.000 domaćinstava u Srbiji u prošlom mesecu potrošilo manje od 350 kilovatčasova električne energije, čime su stekli mogućnost da izbegnu poskupljenje struje koje je stupilo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << snagu 1. aprila.

Međutim, oni nisu ispunili druga dva potrebna uslova da bi izbelgi poskupljenje. Ti potrošaci su, kako je saopštio EPS, imali neizmiren dug za električnu energiju iz prethodnog perioda i nisu uspeli da na vreme plate aprilski račun za struju.

Te uslove ispunilo je 634.000 domaćisntava ili 43 odsto ukupnog broja potrošača, za koje nije važilo najnovije poskupljenje struje. U EPS-u su naveli da je oko dva miliona ili 61 odsto domaćisntava ostvarilo neki od popusta koje nudi EPS, čime su umanjili svoje račune za ukupno 2,1 miliona evra.

Poslednje poskupljenje struje stupilo je na snagu 1. aprila i iznosilo je 13,5 odsto za domaćinstva, ali ono ne važi za korisnike koji potroše manje od 350 kilovata mesečno i ako svoje obaveze plaćaju redovno.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.