Struja neće poskupeti do kraja godine

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja neće poskupeti do kraja godine

Struja neće poskupeti do kraja ove godine. "U ovom trenutku EPS mora da uvaži realnu situaciju", izjavio predsednik UO EPS-a Aca Marković.

U ovoj godini neće doći do posupljenja struje, iako je realno da cena struje da viša za 20 odsto zbog ekonomske krize i zastoja proizvodnje", rekao je Marković, u pauzi medjunarodne konferencije o različitim aspektima deregulisanog tržišta električne energije u jugoistočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropi.

On je naglasio da će EPS insistirati da se cena struje za 2010. godinu definiše u četvrtom kvartalu ove godine i dodao da bi EPS bio zadovoljan poskupljenjem struje sa četiri na oko pet evro centi.

Prema njegovim rečima, EPS će, zbog zadržavanja cene struje na sadašnjem nivou, ove godine imati gubitak oko 10 milijardi dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.