Strana ulaganja u EPS dve milijarde evra

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strana ulaganja u EPS dve milijarde evra

Elektroprivreda Srbije je od 2006. godine iz sopstvenih sredstava u proseku godišnje ulagala više od pola milijarde evra. U narednom periodu ove investicije će biti povećane na 700 miliona evra, a očekuju se i strana ulaganja od jedne milijarde evra godišnje, rekao je Dragomir Marković, generalni direktor EPS-a povodom 6. oktobra Dana ove kompanije.

Marković je istakao da je EPS od 2006. godine uložio iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sopstvenih izvora 2,9 milijarde evra i započeo investicije vredne pet milijardi evra, koje bi trebalo da se okončaju do 2016. odnosno 2017. godine.

- Ukupne započete strane investicije u Elektropirivredi su dve milijarde evra, a u pripremi su ulaganja od 4,5 milijardi evra, koja će biti završena do kraja sledeće godine - naveo je Marković.

Sve ove investicije, kako je istakao, obezbediće sigurnost snabdevanja električnom energijom, održivost ekoloških standarda i ekonomsku održivost sistema.

Aca Marković, predsednik Upravnog odbora EPS-a, rekao je da je na današnji dan 1893. godine, u Beogradu, na Dorćolu, proradila prva javna centrala, što se obeležava kao dan Elektroprivrede Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.