Stanić: Građani da sami očitaju stanje na svom brojilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanić: Građani da sami očitaju stanje na svom brojilu

JP "Elektroprivreda Srbije" omogućila je u cilju smanjenja kontakta i dodatne zaštite zdravlja da potrošači sami očitaju stanje na svom mernom uređaju i istaknu i stanje i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u objekat, kao i da podatke dostave telefonski ili mejlom, rekao je danas direktor snabdevanja EPS-a Radovan Stanić.

On je gostujući na RTS naveo da će EPS i u toku vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa uložiti maksimalne napore da u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << redovnih aktivnosti očita brojila svih kupaca, poštujući sve mere zaštite.

"Da bi se smanjila mogućnost kontakta sa čitačima i dodatno zaštitilo zdravlje građana EPS moli sve kupce da očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte", rekao je Stanić.

On je naveo da su čitači brojila opremljeni zaštitnom opremom, ali da je opet ideja bila da se izbegne mogućnost kontakata u cilju zaštite zdravlja građana i da im se izađe na ovaj način u susret kako ne bi bili ugroženi.

Ova očitavanja se odnose na individualne stambene zgrade, kuće gde su brojila unutar objekta, dok u većim stambenim zgradama nema potrebe za tim da građani sami upisuju stanje.

Važno je kaže da podaci stanja sa brojila budu tačni i da prilikom dostavljanja podataka građani navedu tačan datum očitavanja.

Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem mejla slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mejl adrese prema lokaciji brojila.

EPS moli kupce da iskoriste ovu mogućnosti i jave očitano stanje brojila čime će se dodatno osigurati tačnost i ispravnost računa, rekao je Stanić.

Stanić ističe da su sve aktivnosti Elektroprivrede Srbije usmerene tako da su i u ovim vanrednim okolnostima obezbeđeni stabilna proizvodnja i nesmetano snabdevanje električnom energijom za privredu i građane Srbije.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EPS: Građani sami da očitaju stanje na svom brojilu

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Beograd -- JP "Elektroprivreda Srbije" omogućila je u cilju smanjenja kontakta i dodatne zaštite zdravlja da potrošači sami očitaju stanje na svom mernom uređaju...Treba da istaknu stanje i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u objekat, kao i da podatke dostave telefonski ili mejlom, rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.