Staklara još odlaže plaćanje duga

Izvor: B92, 26.Avg.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staklara još odlaže plaćanje duga

Najavljeno isključenje struej Srpskoj fabrici stakla odloženo je nakon sastanka rukovodstva fabrike i sindikata staklare sa ministrom privrede Željkom Sertićem.

Kako je potvrdio predsednik Samostalnog sindikata staklare Živojin Matejić, pregovori će biti nastavljeni u ponedeljak.

Predstavnici Samostalnog i sindikata Nezavisnost jutros su dobili poziv iz kabineta predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da hitno dođu u Beograd na razgovore o najavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EPS-a da će 1. septembra, zbog dugova, isključiti struju tom preduzeću.

Predstavnici sindikata su zbog toga odložili protest radnika i građana Paraćina koji je danas trebalo da se održi ispred fabrike.

Dug staklare za struju je 250 miliona dinara i treba da bude kompletno namiren do 31. avgusta, dok je dug za gas 700 miliona dinara.

Cvetan Vasilev, vlasnik bugarske korporacije "Glas industri" je od 2012. godine u Staklaru ulozio 118 miliona dinara. Prestao je da ulaže kad su počeli finansijski problemi, a deset meseci nije uplaćivao ni dinar duga.

Staklara ima oko 850 radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak razgovora sindikata Staklare i vlade u ponedjeljak

Izvor: Capital.ba, 27.Avg.2015, 06:51

BEOGRAD, Sastanak rukovodstva Srpske fabrike stakla i sindikata Staklare iz Paraćina, juče sa ministrom privrede Željkom Sertićem, završeni su dogovorom da se oni nastave u ponedjeljak, 31. avgusta. To je potvrdio predsjednik Samostalnog sindikata staklare Živojin Matejić. Predstavnici Samostalnog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.